5 Nisan 2019 Cuma

Yerel Seçimden Sonra Bodrum'da Kaybedenler Serisi - II

Bir önceki yazımızda "Yerel seçimlerin ardından "kaybedenler serisi"ni açıklamaya, Bodrum yerel medyasında yazılar yazıp ahkam kesenleri de teşhir etmeye devam edeceğiz" demiştik. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Öncelikle şu aşağıdaki iki habere bir bakmanızı rica ediyoruz. Bunlar Bodrum yerel medyasında yayınlanan Mustafa Gündoğ imzalı iki yazının manşeti.
(İlgili görsellere TIK'layarak söz konusu haberlere ulaşabilirsiniz.)

Mustafa Gündoğ kimdir? Kendisi sağ tandanslı bir yerel gazeteci olup, Bodrum Haber internet sitesinin sahibidir.
(Aslında kendisi emlak işleriyle uğraşmakta ve yerel medya niteliğindeki internet sitesini kendi işyerinin reklamı için kullanmaktadır. Gerçi bunu bütün yerel medya yaptığı için Mustafa Gündoğ'a bu nedenle bir itham yöneltiyor değiliz)

Burada sormamız gerek: Kendisi de "tarafsız bir yazar" olduğu iddiasındaki bir yerel medya sahibinin o tarz "Osman Gürün'e geçit yok! Osman Gürün'e Oy yok!" şeklinde militanca yaklaşımı ne kadar doğru?

Madem Bodrum halkının fikriyatını ve tercihlerini bu kadar iyi bildiğin ve yönlendirdiğin iddiasındansın, Osman Gürün'ün hem de açık farkla seçim kazanmasının ardından okurlarına bir özür borcun yok mu?

Hakkını verelim..Mustafa Gündoğ yakın zamana kadar sakıt belediye başkanı Mehmet Kocadon'a muhalif yazılar kaleme almaktaydı. Sıkça yaptığı Türkçe yazım yanlışlarına rağmen -bu da Bodrum yerel medyasında sıkça rastlanan bir durum olduğu için ayrıca eleştiri olarak kullanmıyoruz- "aklı başında ve dobra" bir gazeteci izlenimini vermekteydi. Ne zaman ki Bodrum CHP Beledie Başkan adayı olarak Mehmet Kocadon'un üstü çizildi, bizim Mustafa Gündoğ'un da şirazesi kaydı, feraseti şaştı...

Kendisinin Bodrum için Mehmet Tosun'u, Muğla Büyükşehir için Behçet Saatçi'yi desteklediği, bu ikisine "aşırı korumacı ve yağlamacı" bir üslupla destek verdiği biliniyor. Bu çabaları sırasında kullandığı üslup ve mantık zaman zaman mantık sınırlarını da iyice zorlamıştı.

Peki netice ne oldu?

Mustafa Gündoğ fena halde çuvalladı! Muğla halkı ağır bir çoğunlukla Osman Gürün'ü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçti. O halde Mustafa Gündoğ'un öncelikle yapması gereken nedir? Önce okurlarından özür dilemesi ve mümkünse bir süre yazı falan yazmadan çizilen karizmasının onarılmasıı beklemesi gerekir.

Bugün için kendisi -artık inandırıcılığını ve değerini yitirmiş- köşesinden yeni Belediye Başkanı'nn ne yapması gerektiğine dair ahkamlar kesmeye devam ediyor. Biz de kendisine "Kaybedenler Kulübü'ne hoşgeldin, Mustafa Gündoğ!" diyoruz.


Güle Güle Mehmet Kocadon! Seni HİÇ ama HİÇ özlemeyeceğiz


Muğla Seçmeni Gerekli Dersi Verdi - Ama Hala Akıllanmayanlar Var


Yerel Seçimden Sonra Bodrum'da Kaybedenler Serisi - I

Meraklısı için bilgi notu: Daha düne kadar Mehmet Kocadon'a güzellemeler yapan "oynak" yerel medya şimdi çaktırmadan yeni başkana övgüler düzme yolunda. Kimi "sağcılık ve fanatikliği tescilli" medya organlarıysa kendilerini avutacak ve yandaş-yalaka edebiyatına devam edecek yollar arıyorlar. Mesela Bodrum'a Geldik adlı yanar-döner internet sitesi "Yatağan ilçesinde 48 yıllık CHP iktidarı devrildi" şeklinde bir takım yazılar yayınlıyorlar.

Bodrum yerel medyasının zavallı hallerini sizler için izlemeye ve teşhir etmeye devam e deceğiz.