3 Nisan 2019 Çarşamba

Yerel Seçimden Sonra Bodrum'da Kaybedenler Serisi - I

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sonuçları, sadece alınan oylardan ibaret değil. Halkın tercihlerini doğru okuyamayan bir takım medya organları ve meslek odalarının da yenilgi ve hatalarını kabul etmesi gerek!


Önce yukarıdaki resme bir bakmanızı rica ediyoruz: Son derece kabadayı pozlarla, eli cebinde adeta bir külhanbeyi edasıyla poz veren kişi Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kabcı.

Kendisi 2015 yılından beri o makamda. Kaba-saba ve saygısız bir üslupla, "göya şoför esnafının hakkını korumak"(!) adına sosyal-medya üzerinden saydırdığı çoktur.


Yukarıdaki fotoğraf çok yeni: Mart 2019 tarihli. Bir rakı masasında çekilmiş bu resmin sol başında Şoförler Odası başkanı Hasan Kablı, soldan ikinci isim ise Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon. Kendisi Bodrum Belediye başkanlığını kaybeden Mehmet Kocadon'un abisi oluyor.

Sadece yukarıdaki resim bile Bodrum'da esnaf-belediye ahbap-çavuş ilişkilerinin bir belgesi niteliğinde.

Yandaki resme bir bakmanızı rica ediyoruz: Kılık kıyafeti düzensiz, yolda görseniz yolunuzu değiştireceğiniz kılıksızlıktaki bu insanları ne kadar ciddiye almak isterdiniz?

Hasan Kablı'nın organize edip ortalığa saldığı bu tuhaf kılıklı tiplerin yalan, iftira, tehdit ve şantaj kokan eylemlerini Bodrum Şoförler Odası Gene Neye Şarlıyor? başlıklı yazımızda halkımıza açıklamıştık.

2015 yılında göreve gelmesinden bu yana Hasan Kabcı adlı kişi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün'e etmedik hakaret, atılmadık iftira bırakmadı. Muğla büyükşehir belediyesinin "halkın yanında" yer alan politikaları nedeniyle bu şahısların işi bozuldu! Artık halkı kazıklayıp tatilcilere kötü davranma durumunda bunun bedelini ödeyeceklerini anladılar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi AKP'li olsa bu cüreti bulabilirler miydi? Ne gezer!

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı temsil ettiği iddiasındaki bir takım tiplerin yaptığı "provokasyon ve tehdit" kokan gösterileri de Bodrum halkı unutmadı.

Yerel seçime günler kala Hasan Kabcı ve şürekası kendilerini, etraflarındaki insanları ve genel olarak Bodrum halkını kandırma gayretlerini hız kesmeden sürdürdüler.

Yandaki resimde görüldüğü gibi sahte ve provokatif "araştırma sonuçları" yayınlayarak emellerine ulaşacaklarını sandılar.

Yanlış hesap Bağdat'tan döndü!

Hasan Kabcı ve onun gibiler attıkları iftiralar, söyledikleri yalanlar, sağa sola savurdukları tehdit ve şantajların sonuçsuz kaldığını büyük bir acıyla gördüler. Onların nefret ettiği Sayın Osman Gürün ezici bir farkla seçimi kazandı.

Bodrum halkı bu tehdit ve şantajlara pabuç bırakmadı.

Normalde, medeni insanlar bu kadar yanılgı ve utancın ardından halktan özür diler ve istifa ederler.

Peki bu Hasan Kabcı ve Kocadoncu şüreka gereğini yapıp istifa edecekler mi?

Aslında sorunun cevabı kendi içinde:
"Medeni" insanlardan beklenen davranışları bu Hasan Kabcı ve Kocadoncu şürekasından beklemiyoruz. Onları kendi utançlarıyla başbaşa bırakıyor ve bu durumu halkımızın takdirine ve bilgisine sunmakla yetiniyoruz.

Yerel seçimlerin ardından "kaybedenler serisi"ni açıklamaya, Bodrum yerel medyasında yazılar yazıp ahkam kesenleri de teşhir etmeye devam edeceğiz.


Güle Güle Mehmet Kocadon! Seni HİÇ ama HİÇ özlemeyeceğiz


Muğla halkından tokat yediler