19 Nisan 2019 Cuma

Bodrum yerel medyası derin gaflet uykusunda!

Bodrum yerel medyasının bir kısmı "yandaş" tabir olunan iktidar yalakası olsa da, nispeten "aklı başında" görünen bir kısım medyası da "yanıltıcı" haberler verince, ister istemez Bodrumlular merak ediyor: Bu yapılan "yalancılık" mı yoksa yerel medya derin bir gaflet uykusunda mı?

Bodrum Günlükleri haber sitesi olarak her zaman haklının ve doğrunun yanında olmaya devam ediyoruz. Kendi çıkarları veya ait olduğu "sermaye grupları" itibarıyla Bodrum yerel medyasının büyük bir kısmı olayları çarpıtıyor veya -daha kötüsü- kasıtlı olarak halkı yanıltıcı haber yapıyor!

Bodrum yerel medyasının bu "tuhaf" hallerini daha önce de size göstermiştik:

Bodrum Yerel Medyasının Trajikomik Halleri - I
Bodrum Yerel Medyasının Trajikomik Halleri - II

Bodrum yerel medyası bizleri yanıltmadı, gene "gaflet ve dalalet" içinde yayınlarını sürdürüyor!

Bakın mesela bir yerel medya kuruluşu şöyle bir haber yapmış:


İlgili haberi okumak için TIK'layın

Neymiş efendim? "Müjdeli" bir haber vermiş AKP'li bakan.. Peki neymiş bu müjdeli haber?

Aslında "parasız" olan halk plajlarını "paralı" hale getirecekler! Fakat ücretler "cüzi" olacakmış! Yerseniz!

Yerel seçimlerde hüsrana uğrayan AKP, kendine muhalif gördüğü belediyeleri (bu arada tabii ki Bodrum Belediyesi'ni de) cezalandırmak ve halkla arasıı açmak için sinsi bir tezgah kuruyor, ve Bodrum yerel medyası bunu bir "müjde" gibi veriyor!

Bu ne gaflettir? Bu haberi yapan medya kuruluşunda hiç utanma sıkılma yok mudur?

Bodrum Günlükleri haber sitesi olarak her zaman haklının ve doğrunun yanındayız. Biz bu kirli ve çirkin tezgahı aylar önce saptamış ve okurlarımıza duyurmuştuk.
Halk Plajları Paralı mı Oluyor?

Bodrum yerel medyasının gaflet mi yoksa "gerçekleri çarpıtmak" konusunda gayreti mi bilinmez... Aynı haber sitesi bir diğer haber daha yapmış:


İlgili haberi okumak için TIK'layın

Şimdi bir defa kendimize soralım: AKP'nin son derece haksız ve hukuksuz şekillerde uygulamalara girişerek bertaraf etmeye çalıştığı bir yerel seçim henüz bitmiş. İktidar partisinin büyük bir hezimet yaşadığı bu yerel seçimi tekrarlatmak konusunda ahlaksız ve hukuksuz şekilde giriştiği utanç verici ve iğrenç girişimleri hepimiz gördük, yaşadık.

Hal böyleyken, daha bayram tatiline bu kadar uzun bir süre varken, AKP'nin yeni ve kirli bir tezgah içinde olduğunu anlamamak için Bodrum yerel medyası kadar aptal mı olmak gerekiyor?

Büyük ve kirli bir tezgahla yerel seçimlerin bir şekilde tekrarlanması için AKP hükümeti bir takım dolaplar çevirirken, bunu "turizmciler çok sevindi" diye sunmak ne biçim bir gaflettir?

Siz kimi kandırıyorsunuz?

Ama şimdi hakkını da verelim: Bodrum yerel medyasının (hele de Bodrum'daki bir takım sermaye gruplarının kuklası ve maşası durumundaki medyacıların) "şecaat arz ederken" kendi suçlarını ağızlarından kaçırmaları yeni değil!

Biz bu filmi hep gördük, hep görüyoruz!

Bakın mesela Eylül 2018'de biz bunun haberini yapmıştık:
9 Günlük Bayram Tatilinin Ardından Bodrum Esnafı Keyifli: Nasıl Kazıkladık Milleti?

Bodrum yerel medyası, kendi çıkar hesapları ve cehaleti içinde, Bodrum halkını kandırmaya yönelik yayınlar yapıyor olabilir. Biz ise kendi işimiz yapıyoruz: Gerçekleri Bodrum halkına aktarmaya devam ediyoruz!

Gerçek haber ve doğru yorumlar için Bodrum Günlükleri'ni takip etmeye devam edin!